Zorg voor ontwikkeling

Website sectie

 In mijn werk als coach voor begaafd-gevoelige (jong-)volwassenen heb ik opgemerkt dat er met regelmaat zeer gemotiveerde en getalenteerde personen zijn die dolgraag zouden starten met een traject maar hier op het moment van interesse niet de financiele middelen toe hebben. Dat heeft me emotioneel bewogen en daarbij en daarmee aan het denken gezet. Het is indrukwekkend om veel creatief potentieel waar te nemen en te ontmoeten, tegelijkertijd de complexiteit van de situatie en de persoonlijke ontwikkeling op dat moment niet te veronachtzamen en óók de motivatie tot persoonlijke en professionele ontwikkeling te herkennen en erkennen. 

Ik dacht: Hier wil ik iets mee, hier wil ik een gepaste, voor mij passende en op verbinding gerichte bijdrage aan leveren! 

Naast denken, zette bovenstaande praktijkervaring mij tevens aan tot een andere, meer concrete actie:

Ik draag graag een stevige steen of meer bij aan ontwikkelingszorg.

Wat is er mooier dan dit via "mijn" talent te doen; om "mijn" groei tezamen met die van een ander leergierig en gedreven persoonlijkheid tot uiting, tot verdere verbinding en groei te laten komen, om talent een hand uit te reiken en een eind samen op weg te leren en groeien, opdat we beide moois en goeds in de wereld zetten?

Zodoende en zovoelende heb ik besloten om op jaarbasis ongeveer vijf trajecten tegen verlaagde vergoeding aan te bieden. De coachee betaalt wat hij of zij kán betalen. Dit kan 50 euro zijn, maar ook 500 euro. De essentie is dat ik graag een mogelijkheid bied, binnen mijn energie en beschikbare ruimte, om alsnog een coachingstraject te starten, ook als daar op dát moment geen geldelijke middelen voor zijn.

Aanmelding voor deze trajecten gaat op volgorde en op motivatie. Wie zich aanmeldt voor dit traject, vraag ik een motivatiebrief te schrijven. In essentie staat hier ook al in wat de aanleiding tot coaching zou zijn. Zodoende kan ik beter bepalen of er sprake is van aansluiting op het gebied van de ontwikkelwensen, mijn deskundigheid en de gedeelde waarden.

Nadien vindt er, zodra er een plek is en ik een match verwacht, een kennismakingsgesprek plaats. Als de klik er ook tijdens de kennismaking is en die wederkerig als zodanig ervaren wordt, dan kunnen we het traject gaan starten. Qua vormgeving van de coaching zal de opzet iets afwijken van de intensieve coachingstrajecten, maar (gebaseerd op ervaring) alsnog veel meerwaarde bieden op een grote verscheidenheid van ontwikkelgebieden.

Op deze site en via de nieuwsbrief houd ik geinteresseerden op de hoogte van de mogelijkheden.

 

Laten we met elkaar voor elkaar ontwikkelen!

 

#update

 

Vanaf ongeveer november 2017 is er weer een plek vrij voor een traject. Heb je interesse in deelname aan dit traject? Stuur graag een mail naar lotte@alotofcomplexity.com, dan ontvang je een aanmeldformulier en geef ik je informatie over de procedure.

Organisaties

Heb/ben je een bedrijf of organisatie en draag je graag bij aan dit ontwikkelingszorgproject? Ik denk graag mee over de mogelijkheden, misschien komt ook hier een samenwerking het goede te pas.

Leertraject

Ook kun je bij ALOC een leertraject volgen waarbij je vaardigheden en inzichten als coach, docent, trainer en begaafdheidsdeskundige kunt opdoen en ontwikkelen. Dit is onder andere interessant voor studenten psychologie, filosofie, voor hb-begeleiders, talentbegeleiders, psychologen en psychotherapeuten.  Mocht je hier meer over willen weten, neem dan graag contact op via lotte@alotofcomplexity.com. Graag tot horens!