Positieve desintegratie

 • Meer leren?

  Introductie tekst

  Leer je graag meer over positieve desintegratie en persoonlijke ontwikkeling, dan zijn er verschillende mogelijkheden die ik graag met je deel.

   

 • Introductie tot de theorie

  Introductie tekst

  In de theorie van positieve desintegratie zet de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski een psychologisch traject van persoonlijke ontwikkeling uit een. In zijn theorie stelt Dabrowski onder andere dat mentale gezondheid meer is dan alleen het elimineren van symptomen of het genezen van een ziekte. De vraag wat mentale gezondheid is, is een waarden-beladen vraagstuk. Daarnaast begrijpt Dabrowski emoties en emotionele prikkelbaarheid als doorslaggevend in persoonlijke, emotionele en morele ontwikkeling.

 • Positieve Desintegratie

  Introductie tekst

  Sinds 2010 specialiseer ik mij onder andere in het proces, de theorie en de begeleidingspraktijk van positieve desintegratie. 

  In dit mooi gelaagde portret uit Apache Magazine lees je meer over positieve desintegratie en mijn relatie tot Dabrowski's gedachtegoed.

  Onderstaand tref je een recent audio-interview over positieve desintegratie en daaronder een presentatie uit 2013. Verderop staan links naar geschreven studiemateriaal.

Subscribe to Positieve desintegratie