Testimonials

 • De 1-op-1 sessie met jou was een hele fijne manier om eens even op hoofdlijnen "mijn leven vanuit groeiperspectief" te belichten, met mooie verdiepende inzichten en aanknopingspunten om mee verder te gaan. Het was prettig om daar even echt de tijd voor te nemen, zodat er ruimte ontstond om een hoger bewustzijnsniveau aan te slaan en daarin ook bepaalde patronen en terugkerende thema's te ontdekken. Fijn hoe je me hierop gericht bevraagd hebt en daardoor meer (zelf)bewust maakte. Ik kijk er met een heel goed gevoel en met een verrijkt (zelf)inzicht op terug. Heel erg bedankt daarvoor!

  Desirée Houkema, leerplanontwikkelaar SLO en specialist begaafdheid
 • Het is heerlijk om met Lotte samen te werken en van gedachten te wisselen over wat we in ons (werkend) leven tegenkomen. Ze is zeer sensitief, respectvol, oprecht, betrokken en onderzoekend. Wat ik zeer in haar waardeer is dat ze niets ‘vastpint’ en ook andere uitnodigt en insprireert om te onderzoeken en zaken in een ander licht te zien (met als gevolg dat ze tot bloei komen). Daarbij heeft ze ook nog heel snel in de gaten welke onderliggende emoties een rol kunnen spelen in de keuzes die mensen maken en weet dat liefdevol terug te koppelen. Een prachtig mens vind ik haar!

  Zenda Franssen, psychologe en coach
 • De wereld van Lotte heeft voor mij veel van een Wunderkammer. Zo'n kabinet met talloze laadjes waarin het goed snuisteren is. Ze verscheen op het juiste moment, via de juiste weg op mijn pad. Net mijn Dabrowski aha-erlebnis achter de rug. Ze zette deuren voor mij open. Ze is bovendien fantastisch in feedback geven. Voor wie zelf graag op exploratie gaat, is Lotte de perfecte compagnion de route. Ze gaat je voor, wijst onderweg mooie, giftige en eetbare planten aan. Nooit oordelend, nooit pushy, wel wijs en vol ontwapenende humor. Serendipiteit zorgde weer voor een fantastische aanwinst. Ik blijf in de buurt. Het beste moet nog komen.

  Chris van Camp, schrijfster
 • Mooie inhoud, theorie en lijst met strategieen voor in de praktijk. Inspirerend gebracht, dit is echt wat ik van een kenniscollege verwacht. Ik ging met een goed gevoel naar huis, geïnspireerd en gemotiveerd.

  Met lessen in creatief denken, wil ik (hoogbegaafde) kinderen graag laten zien hoe vindingrijk ze zijn. Voor mij was dit kenniscollege een toevoeging op wat ik zo graag naar boven wil brengen bij de kinderen. Ik ga het zeker inzetten bij de verdere ontwikkeling van mijn product. Nogmaals bedankt voor vandaag! Ik adviseer studenten om kenniscolleges van Lotte bij te wonen. De afwezigen hebben wat gemist! :)” 

  Lindy Jansen
 • Lotte is snel van begrip, energiek en heel nieuwsgierig. Ze maakt onverwachte dwarsverbanden, en heeft een creatieve kijk op persoonlijke en analytische vraagstukken. Hierbij is zij sociaal geëngageerd en vraagt zij door waar anderen stoppen. Ze is gedreven in haar werk als coach, en slaagt er in om zowel inhoudelijk als procesmatig complexe inhoud goed en effectief over te brengen. Dit doet ze met veel humor en met veel diepgang.

  Syreeta van Amelsvoort, Recruiter
 • Met Lotte vind je de waardevolle antwoorden op vragen die er toe doen. Ben je op zoek naar een lieve en bijzondere persoon, die haar vele capaciteiten in het werk stelt om jouw leven in een nieuw perspectief te plaatsen? Dan ben je bij Lotte aan het goede adres.

  Mariëlle Stokdijk, Onesta
 • Wat kijk ik terug op een mooie en inspirende tijd tijdens de
  verdiepingsessie Dabrowski bij Lotte van Lith. Een sessie waarin
  diepgang, snelle manier van denken, theorie van Dabrwoski gecombineerd
  met de praktijk van alle dag niet geschuwd werden. Voor mij was het
  een kleurrijk cadeau om zo stil te mogen staan bij de theorie van
  Dabrowski, mijn vragen en ideeën hierover te kunnen stellen en Lotte
  was voor mij een inspirerende sparring partner. Ik neem de input mee
  voor mijn eindopdracht en vele andere ideeën die op komen borrelen.
  Dank!! Het was voor mij een dag met een gouden rand.

  Eline van de Woestijne, bureau kleurrijk
 • Chapeau, daar wil ik mee beginnen!

  De wijze waarop jij, Lotte, mij als toehoorder van je 'mini-college' over de Positieve Desintegratie Theorie van Dabrowski, aan zich heeft weten te binden, te betrekken en te inspireren vind ik bewonderenswaardig.

  Het is aan alles merkbaar dat je kennis van zaken hebt, je hebt een berg ervaring en de informatie die je overbrengt lijkt moeiteloos en met passie uit jou voort te komen. Je gebruikt persoonlijke voorbeelden die ontstaan zijn vanuit je persoonlijke kwetsbaarheid en maakt ze vervolgens als je kracht, iets wat mij zeer aanspreekt. Je brengt inspirerende kennis over en tegelijkertijd heb je een verfijnde interactie met de zaal.

  De theorie werd in een notendop aan ons, als toehoorders, gepresenteerd. Natuurlijk was de avond veel tekort en tegelijkertijd lang genoeg omdat het mag bezinken. Genoeg informatie om er nu verder mee aan de slag te gaan, een vervolgstap op termijn om dieper in deze theorie te duiken lijkt mij een logische stap. Lotte, dank je wel!

   

  Ria Soers, Zen InZicht, Boeddhistisch Geestelijk Verzorger i.o.
 • Op vrijdag 13 mei van 9:30 uur tot 14:30 uur kwamen drie mannen samen bij Lotte van Lith in Utrecht. Lotte had een Verdiepingssessie georganiseerd rond het onderwerp Begaafdheid en Gevoeligheid. Ik kende Lotte niet, maar omdat ik geïnteresseerd was (en nog steeds ben) in het onderwerp en de werkvorm me aansprak heb ik deelgenomen aan wat een bijzondere (mid)dag werd.

  Hoe verschillend de deelnemers waren en hoe anders de levensposities van ieder in elkaar staken, toch was er op vele niveaus een voortdurend uiten, zoeken en vinden van de kenmerkende uitdagingen, tegenslagen en overwinningen op het gebied van het complexe veld van de persoonlijke gevoelens in de sociale context, waarbij de eigen, meer dan gemiddelde begaafdheid nu eens een hinderpaal dan weer een hulpmiddel bleek te zijn.

  In dit kleine, selecte gezelschap voerde Lotte op gepaste wijze het woord, met heldere voorbeelden die vaak van een zeer persoonlijke aard waren. Het onderlinge vertrouwen en dus ook de effectiviteit van de gesprekken en de “meeting of the men” had daar veel baat bij. De “levende biografie” van een ieder is, voor zover die gedeeld kon worden in dit toch wel korte tijdsbestek, een echte stimulans geweest om ook de eigen worstelingen en overwinningen te relativeren of in ieder geval in een ruimer perspectief te gaan zien.

  Omdat je van elkaar intuitief weet dat je omgaat met complexe vraagstukken, maar dat complexiteit geen belemmering is, kon zowel de individuele begaafdheid als ook de individuele gevoeligheid herkend en een iets betere plaats gegeven worden. Een verdieping naar boven, door samen te delven. Lotte wist waar en hoe te graven. De rest moet je zelf doen. En dat wil je ook. In een eventueel opvolgend individueel consult kan gewerkt worden aan een verdere verdieping.

  Ed, deelnemer aan een verdiepingssessie
 • "Ik was erbij en heb genoten. Fijn om met een groep mensen in ontwikkeling op pad te mogen zijn. We hebben kunnen leren, relecteren en delen in een veilige sfeer gekenmerkt door ruimte en oordeelloos luisteren. Ik ben me nu nog meer bewust van waar ik sta. Dankjewel Lotte!"

  "Ik was na gisteren helemaal opgeladen en weer een en al zin in het leven, ik had nieuwe dingen begrepen."

  "Heel erg bedankt voor de intense en verrijkende sessie vrijdag. Ik heb er enorm van genoten. Om te midden van een overaanbod van oppervlakkige en vaak louter competentiegerichte trainingen, verdiepende pareltjes te vinden is niet evident en ik ben blij dit pareltje te hebben gevonden. 
  Dit is echt jouw pad, en dat voel je. Die inzichten, die verbindingen, die authentieke ervaringen, die kwetsbaarheid in combinatie met die op groei gerichte mindset, de energie, het mooie verhaal met de prachtige beelden ... Heel erg bedankt! 
  Ook de groepsdynamiek zat heel goed." 

  "Dank je Lotte van Lith voor deze bewustwordende dag gister! De principes van de TPD [positieve desintegratie] landen steeds dieper. Het idee dat emotionele overbelasting triggers zijn tot groei en dus kansen zijn in plaats van muren is erg bevrijdend. Mooi om dit in een compacte, enthousiaste groep te delen en te ervaren!"

  "Gisteren volgende ik een inspirerende studiedag bij Lotte Van Lith. Zij heeft zich gespecialiseerd om de onderliggend theorie praktisch te ervaren en uit te leggen. Zo kwam de theorie goed in mijn beleving. 
  Wat al de deelnemers ook voelden was het gevoel van 'thuiskomen'. Allen hebben een zoektocht gehad om dit 'anders zijn' te begrijpen. De herkenning was een mooie onderlinge verbinding. Fijn om ook dat te ervaren."

  "Het was mooi om te zien hoe een gemeenschappelijk onderwerp een grote diversiteit van gedachten kon reflecteren, waarbij ideeën spelenderwijs ontplooiden en onderdeel uitmaakten van een geïntegreerd geheel. Het hoofdgedeelte van de oefeningen die mij zijn bijgebleven, is het beleven van prikkelingen en intensiteiten, waarbij de uitdaging was emotionele en gevoelsveranderingen te volgen, waar te nemen, er te laten zijn en vervolgens te beschrijven. Zodoende werd er ruimte gecreëerd voor relativering, erkenning en begrip voor deze gedachten en gevoelens. Allesomvattend: bewustwording en internalisering. Deze dag, uiteraard goed verzorgd met regelmatige pauzes en een smakelijke lunch, was voor mij een energieke, maar ook een energie vragende dag, die in mijn bewuste belevenis erg geslaagd was."

  Studiedag Complexiteit & Intensiteit