Boeklancering Mijn Hoogbegaafde Puber, Suzanne Buis

Tijdstip activiteit

lotpuber

Lotte van Lith in 'Mijn hoogbegaafde puber' over jongeren de vrijheid en ruimte geven om hun motivatie te onderzoeken: 'Een van de worstelingen die ik tegenkom in de begeleidingspraktijk, en wat heel erg raakt aan het creatief proces, is het aangaan van het proces van de vrijheid, van de onzekerheid, van de inspiratie opzoeken – zonder direct te weten waar dat toe leidt. Deze worsteling is natuurlijk, in brede zin, het leven. Voor groei van creativiteit is dat volgens mij juist een condicio sine qua non, echt een heel belangrijke conditie.
Ik heb in zekere zin het geluk ervaren, dat ik vanaf heel jonge leeftijd ben gestimuleerd om zelf de wereld in te wandelen en te onderzoeken. Om te voelen, te ruiken, te proeven, te ervaren, te duiden, verbanden te leggen. Ook van gekke verbanden werd niet opgekeken. […] Dit vraagt echter wel openheid van geest. Dat is gemakkelijk gezegd, niet per se eenvoudig geleefd. Het gaat om een levenshouding.'

- Lotte van Lith is schrijver, coach, docent en spreker op het gebied van begaafdheid, persoonlijkheidsontwikkeling, emotionele ontwikkeling en gevoeligheid. Haar praktijk in Amersfoort, A Lot of Complexity, richt zich op het vereenvoudigen van persoonlijke ontwikkeling.

Meer lezen? Bestel 'Mijn hoogbegaafde puber' via www.volliefs.nl

Wil je aanwezig zijn bij de boeklancering? Zie deze link.