Week van de Hoogbegaafdheid: korting op verdiepingssessie

Tijdstip activiteit

Het is deze week, week van de hoogbegaafdheid en dat vier ik o.a. door een kraakvers aanbod, de mogelijkheid tot een 1-op-1 verdieping in positieve desintegratie;

*Begaafdheid en intensiteit als ontwikkelpotentieel*

Herken je jezelf of de personen uit je begeleidingspraktijk in beschrijvingen van de overprikkelbaarheden (overexcitabilities), begaafdheid en/of hoogsensitiviteit? Voel je je gespiegeld door de groeidynamiek die Dabrowski in zijn positieve desintegratie theorie (TPD) uit een zet? Herken je de meergelaagde perceptie en ontwikkeling waar Dabrowski over schrijft bij jezelf en/of gelijkgestemden, zou je de rijke betekenisgeving en intense beleving hierbij graag vanuit een ontwikkelgericht perspectief bespiegelen, ontplooien welk ontwikkelpotentieel hierin schuilt? Zou je je graag nader verdiepen in de positieve desintegratie perspectieven, maar zie je een groepstraining om eigenzinnige redenen niet zitten? Vind je het juist nadrukkelijk prettig om in een 1-op-1 sessie verfijnd en scherpzinnig aandacht voor jouw ervaringen en vragen te hebben? Werk je als begeleider van hoogbegaafde personen (0 - 100) en zou je graag onderzoeken hoe Dabrowski's perspectieven van meerwaarde zijn voor jouw begeleidingspraktijk (of onderwijs, onderzoek..)? 

In een 1-op-1 sessie spiegelen we persoonlijke en professionele ervaringen en onderzoeksvragen aan de TPD, begaafdheidsdeskundigheid en wat zich aandient in het moment als wijsheid. Zo wordt een intuïtieve klik met de theorie, die je wellicht al vaak hebt ervaren, maar nog niet hebt uitgediept, verrijkt middels een verhelderend begrippenkader, samenvattende denkbeelden en positief-stimulerende perspectieven. 

Je ontvangt bovendien een reflectieverslag met daarin een synthese van hetgeen we besproken en onderzocht hebben, en gul veel studiemateriaal, afgestemd op jouw specifieke leerbehoeften. De sessie duurt doorgaans zo'n drie uur, maar wordt ook naar behoefte ingevuld en vormgegeven. Van te voren overleggen we je specifieke leerwensen. 

Momenteel betaal je voor de sessie 295 euro inclusief BTW, verslag en studiemateriaal.De aanbieding geldt tot en met 14 maart en de sessie kan tot eind dit jaar ingepland worden op een dinsdag, woensdag of vrijdag. 

Neem bij interesse graag contact op via lotte@alotofcomplexity.com. Ik kijk er naar uit samen een boeiende, leerzame en inspirerende sessie te ervaren!

*****

Benieuwd naar de ervaringen van anderen tijdens soortgelijke sessies? 

"Als je echt iets wilt weten over Dabrowski en bijvoorbeeld de overexcitabilities, dan moet je bij Lotte zijn. Je komt erachter welke diepgang echt achter de theorie van Dabrowski zit en de diepgang die je met Lotte kan vinden. Zij is een fijne, sensitieve en slimme vrouw. Ze volgt jou in je (ontwikkelings)proces wat jij nodig hebt om een stap verder te komen of wat je wilt weten. Ze luistert ook echt en geeft veel kennis. Het is soms complex wat ze vertelt en dat vraagt om even stilte of nog een extra vraag stellen. Ze staat hier voor open met begrip en zonder oordeel. Heel fijn om te mogen luisteren naar haar expertise! (Sonja Morbé, begaafdheidsdeskundige)"

"Wat kijk ik terug op een mooie en inspirende tijd tijdens de verdiepingsessie Dabrowski bij Lotte van Lith. Een sessie waarin diepgang, snelle manier van denken, theorie van Dabrwoski gecombineerd met de praktijk van alle dag niet geschuwd werden. Voor mij was het een kleurrijk cadeau om zo stil te mogen staan bij de theorie van Dabrowski, mijn vragen en ideeën hierover te kunnen stellen en Lotte was voor mij een inspirerende sparring partner. Ik neem de input mee voor mijn eindopdracht en vele andere ideeën die op komen borrelen. Dank!! Het was voor mij een dag met een gouden rand (Eline van de Woestijne, systemisch coach)."

"Bij Lotte heb ik een persoonlijke verdiepingssessie, en daarna ook de verdiepingsmodule positieve desintegratie gevolgd. Nadat ik op haar website voor het eerst las over deze persoonlijkheidsleer, was ik onmiddelijk geboeid. Ik herkende het intense proces waar ik al jaren inzit, maar waar ik niet altijd woorden aan kan geven. Dat ik mijn proces opeens in een kader kon plaatsen, en van het idee dat er ook andere mensen zijn die hetzelfde ervaren, werd ik erg enthousiast. Tijdens de persoonlijke sessie en de groepssessies deed ik aan zelfonderzoek, zelfreflectie en zelfcoaching, en was er waardevolle uitwisseling op dat gebied tussen de deelnemers. Ook leerde ik hoe ik dezelfde technieken en wijsheden kon inzetten in mijn eigen begeleidingspraktijk als stemcoach. Dit alles onder de zeer betrokken begeleiding van Lotte, die liefdevol spiegelt en je uitdaagt om nét nog even wat dieper te kijken naar wat er écht speelt in je belevingswereld. Ze doet dit intuïtief en met veel fijngevoeligheid, gestoeld op een stevige theoretische basis en ondersteund met heel veel kennis. Dat Lotte het niet schuwt om soms kwetsbare episodes uit haar eigen leven te delen, draagt bij aan een veilige, vertrouwde en gelijkwaardige sfeer waarin ik me uitgenodigd voelde om persoonlijke ervaringen te delen. De originele manier waarop ze het proces van persoonlijke ontwikkeling daarnaast ook nog illustreert aan de hand van literatuur, video, muziek en creatieve opdrachten, maakte de sessies iedere keer weer tot een feestje waar ik van tevoren naar uitkeek, en bruisend van de inspiratie weer van terugkeerde (Laura Stavinoha, stemcoach)."